خاندان فضیلت

علامه میر حامد حسین، از خاندانهای اصیل سادات موسوی است و با 27 واسطه، نسبش به امام هفتم امام موسی كاظم (علیه السلام) می‌رسد. نیاكان او در طول قرون گذشته، همه از سادات اهل علم و زهد و فضیلت بوده‌اند.

شایان ذكر است كه این خاندان در اصل ایرانی بودند و در نیشابور زندگی می‌كردند و در قرن هفتم، (سید اوحد الدین) – جد پانزدهم میر حامد حسین – در پی حمله مغول به هندوستان هجرت كرد و در شهر (كنتور) رحل اقامت افكند.
سید محمد حسین (متوفی 1288 ق)، پدر بزرگ میر حامد حسین، فقیهی ارجمند و در زهد و عبادت سر آمد روزگار بود. گفته‌اند: از زمانی كه به سن بلوغ رسید، هرگز نمازهای مستحبیش ترك نشد. كراماتی را هم به وی نسبت داده‌اند. در هنر خوشنویسی هم دستی داشت، نسخه‌ای از قرآن و سه كتاب (حق الیقین) (علامه مجلسی)، (تحفه الزائر)، (علامه مجلسی) و (جامع عباسی) (شیخ بهائی)، به خط زیبای وی در كتابخانه ناصریه لكنهو، موجود است.

علامه سید محمد قلی (متوفی 1260 ق) پدر میر حامد حسین، از علمای بزرگ قرن سیزدهم هجری و از صاحب نظران در علم كلام بود. رساله‌ای هم به نام (عدالت علویه) در موضوع احكام قضاوت و افتاء و شرائط قاضی و مفتی نوشته است.
او كتابهای زیادی را از خود به یادگار گذاشت.
ولادت و رشد
علامه میر حامد حسین هندی، در سال 1246 ق، در خانه سید محمد قلی به دنیا آمد. نام اصلی او را (مهدی) نهادند. سبب شهرتش به (میر حامد حسین) آن است كه پدرش پیش از آنكه خبر تولد فرزندش را بشنود، در رویا جد خود (سید حامد حسین) را دیده بود، از این رو، فرزند نوزادش را به این نام مشهور كرد.
میر حامد حسین وقتی به هفت سالگی رسید، پدرش او را به مكتب گذاشت. او مقدمات و دروس ابتدائی را خواند، آنگاه وارد مراحل بالاتری رسید.
(مقامات حریری) و (دیوان متنبی) را نزد مولوی (سید بركت علی صاحب)، و نهج البلاغه را در محضر مفتی (سید عباس شوشتری) آموخت و سپس به فراگیری علوم عقلی در نزد (سید مرتضی خلاصه العلماء) و علوم شرعی در محضر (سید محمد سلطان العلماء) و برادر او (سید حسین سید العلماء) پرداخت و پس از سالها تلاش و همت، تحصیلات خود را با موفقیت به اتمام رساند

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مصاحبه رسانه کنگره بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی
اخبار و اطلاعیه‌ها

مصاحبه رسانه کنگره بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی با حجت ­الاسلام­‌و­‌المسلمین استاد مختاری

اصلاً تراث شیعهٔ امامیه در هند، تقریباً مغفول است در نزد ما و اطلاعات و آگاهی‌های فراوانی نداریم و نمونهٔ بازر آن هم این که شما وقتی اطلاعاتی که راجع به عبقات در کتاب‌ها هست را نگاه می‌کنید، خیلی از کتابها پر از اشتباه است و خیلی‌ها هم خالی از اشتباه نیست.

چرا ردیّه‌ای در خور بر عبقات نوشته نشده است؟!
اسلایدر

چرا ردیّه‌ای در خور بر عبقات نوشته نشده است؟!

با نشر کتاب عبقات در جامعه هنوز شاگردان عبدالعزیز دهلوی زنده بودند اما در مقام دفاع از استاد خویش بر نیامدند؟!
افرادی همچون حیدر علی فیض آبادی صاحب کتاب «منتهی الکلام» که ید طولایی در نقد و هجمه به شیعیان داشته است و از طرف حکومت نیز پشتیبانی می‌شده است…

دیدار صمیمانه محققین و احیاگران آثار کنگره بین‌المللی علامه میرحامد حسین (رحمه‌الله) با رییس کنگره
اخبار و اطلاعیه‌ها

دیدار صمیمانه محققین و احیاگران آثار کنگره بین‌المللی علامه میرحامد حسین (رحمه‌الله) با رییس کنگره

به گزارش دبیرخانه کنگره بین‌المللی علامه میرحامد حسین (رحمه‌الله)، محققان و احیاگران آثار این کنگره با حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمدتقی سبحانی دیدار و گفتگو کردند.

پیش نشست همایش بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی(رحمه الله) در نجف اشرف برگزار گردید
اخبار و اطلاعیه‌ها

در پیش‌نشست همایش بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین در نجف مطرح شد: «میرحامد حسین از محدوده جغرافیایی و زمانه خود فراتر عمل کرد»

پیش نشست همایش بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی(رحمه الله) در نجف اشرف مجتمع فکری المرتضی علی علیه السلام و با همکاری عتبه مقدسه عباسیه برگزار گردید.

پیمایش به بالا