نشست خبری مدرسه کلامی – فقهی شیعه در هند در بنیاد امامت برگزار گردید.

نشست خبری مدرسه کلامی – فقهی شیعه در هند امروز مورخ 7 اسفند ماه با حضور حضرات حجج اسلام و المسلمین دکتر محمد تقی سبحانی مدیر بنیاد فرهنگی امامت، مهدوی پور نماینده محترم ولی فقیه در هندوستان، و رضا مختاری مدیر موسسه کتاب شناسی شیعه در محل سالن علامه امینی بنیاد فرهنگی امامت و همچنین با حضور خبرگزاری ها و اصحاب رسانه برگزار گردید که طی آن مسئولین مربوطه به تشریح فعالیت‌ها و همچنین برنامه‌های در نظر گرفته شده  پرداختند.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد تقی سبحانی در این نشست بیان داشتند :
حضور شیعیان در هند در ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و علمی در طول تاریخ آثار و نتایج چشمگیری داشته است، لکن به جهات مختلف این فعالیت‌های قابل توجّه خصوصاً در بُعد علمی و فرهنگی چندان مورد توجه و شناسایی قرار نگرفته است.
از جمله مقاطع مهم و تاثیرگذار حضور شیعیان در هند، بازه زمانی سال‌های 1134 تا 1273 هجری قمری است که همزمان با تشکیل پادشاهی شیعه اَوَده در شمال هند بود که در سایه حمایت‌های آن مدرسه علمی لکهنو پایه گذاری و در آن به ترویج عقاید شیعه و دفاع از مکتب تشیع پرداخته شد و به دنبال آن علاوه بر آثار و خدمات اجتماعی و فرهنگی متعدّد، نگاشته ها و کتاب‌های فراوانی نیز تولید گردید. متاسفانه بسیاری از این آثار که بیشتر در بُعد کلامی و امامتی است تاکنون برای استفاده جامعه علمی در دسترس قرار نگرفته است.
در این همایش به ویژه به شخصیت برجسته بنیانگذار این مدرسه مرحوم علامه آیت الله سید دلدار علی نقوی(معروف به غفران‌مآب) پرداخته خواهد شد و از مقام علمی خاندان ایشان و نیز شاگرد بزرگ این مدرسه مرحوم علامه میرحامد حسین تجلیل صورت خواهد گرفت.
مدیر عامل محترم بنیاد فرهنگی امامت افزودند: بر همین اساس طی چند سال اخیر برخی از مجموعه‌ها و مراکز فعال در عرصه اعتقادی بر آن شدند تا میراث گران‌بهای این حوزه را در قالب تصحیح و تحقیق مورد شناسایی، بازیابی و معرفی قرار دهند که منجر به تشکیل مجموعه ای قابل توجه از این آثار گردید.
در این نشست جناب حجت الاسلام والمسلمین مهدوی پور نیز به تبیین تاریخ و جایگاه شیعیان در هند پرداخته و فعالیتهای علمی و فرهنگی نمایندگی مقام معظم رهبری (دامت برکاته) در این کشور را تشرح نمودند
شایان ذکر است ؛ برای معرفی این میراث علمی همایش‌های متعددی در نظر گرفته شد که اولین مورد آن در تاریخ 18 اسفند ماه 1397 مصادف با 9 مارس 2019 در شهر لکهنوی هند برگزار خواهد شد. در این همایش که با پیام مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی(حفظه الله) افتتاح خواهد شد، مقالات پژوهشی در ابعاد علمی مدرسه لکنهو ارائه خواهد شد.
این همایش با همکاری مراکز فعال در این خصوص شامل بنیاد فرهنگی امامت، موسسه معارف اهل بیت علیهم السلام و موسسه کتاب‌شناسی شیعه از ایران و نمایندگی مقام معظم رهبری(دامت برکاته)   در هند، مجلس العلماء، نور هدایت فاندیشن و مرکز میکرو فیلم نور از هند، برگزار می‌گردد.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اعضای کنگره بین المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی(ره) با آیت الله محسن اراکی نماینده مجلس خبرگان رهبری دیدار کردند
اخبار و اطلاعیه‌ها

اعضای کنگره بین المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی(ره) با آیت الله محسن اراکی نماینده مجلس خبرگان رهبری دیدار کردند

آیت‌الله محسن اراکی در این دیدار از تلاش‌های اعضای کنگره بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی تقدیر کرد و ابراز امیدواری نمود که با حمایت‌های بیشتر، این حرکت علمی و فرهنگی بتواند به تقویت هرچه بیشتر هویت شیعه در منطقه منجر شود.

دیدار اعضای کنگره بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی(ره)، با آیت‌الله علوی بروجردی
اخبار و اطلاعیه‌ها

دیدار اعضای کنگره بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی(ره)، با آیت‌الله علوی بروجردی

آیت‌الله علوی بروجردی بر اهمیت معرفی و احیای آثار علمای بزرگ شیعه تأکید کردند. ایشان با اشاره به خدمات ارزنده علامه میرحامد حسین لکهنوی، صاحب کتاب «عبقات‌الانوار»، به عنوان یکی از برجسته‌ترین علمای شیعه در دفاع از مکتب اهل‌بیت (علیهم السلام)، خاطرنشان کردند که تلاش‌های ایشان در جمع‌آوری و حفظ منابع شیعی، به ویژه در هند، از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

اخبار و اطلاعیه‌ها

آیین رونمایی از احیای کتاب گرانسنگ « عبقات الأنوار في إمامة الأئمة الأطهار» برگزار شد

مراسم رونمایی از 11 جلد از مجموعه کتاب «عبقات الأنوار في إمامة الأئمة الأطهار»، اثر گران‌قدر علامه میر حامد حسین، در بنیاد بین‌المللی امام برگزار شد. این آیین با حضور علمای برجسته، اساتید حوزه و دانشگاه، پژوهشگران علوم اسلامی و علاقه‌مندان به معارف اهل بیت (علیهم السلام ) همراه بود.

پیمایش به بالا