دیدار صمیمانه محققین و احیاگران آثار کنگره بین‌المللی علامه میرحامد حسین (رحمه‌الله) با رییس کنگره

دیدار صمیمانه محققین و احیاگران آثار کنگره بین‌المللی علامه میرحامد حسین (رحمه‌الله) با رییس کنگره

چکیده: به گزارش دبیرخانه کنگره بین‌المللی علامه میرحامد حسین (رحمه‌الله)، محققان و احیاگران آثار این کنگره با حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمدتقی سبحانی دیدار و گفتگو کردند.

در این دیدار صمیمانه که به منظور بررسی فرآیند و آخرین اقدامات در زمینه احیای آثار کنگره برگزار شد، هر یک از پژوهشگران به ارائه گزارش عملکرد خود در تحقیق و تصحیح نسخ پرداختند.

در ابتدا این جلسه، پژوهشگران به دشواری احیای آثار کنگره به ویژه کتاب عبقات الانوار پرداختند و افزودند: تعدد زیاد منابع و مصادری که علامه میرحامدحسین در آثار خود استفاده کرده است، نیاز به تتبع بیشتری در فرآیند احیا دارد که این مسئله باعث شده دقت بیشتری در فرآیند تحقیق و تصحیح به خرج داده شود.

از دغدغه‌های دیگری که توسط این محققان بیان شد، پیدا شدن منابع و نسخ جدید عبقات الانوار است که هر منبع و نسخه پس از دستیاب‌شدن، محقق را وادار می‌کند تا زمان بیشتری برای پروژه صرف کند که البته این موضوع باعث اتقان تصحیح و خروجی باکیفیت آثار شده است.
در ادامه این جلسه حجت‌الاسلام والمسلمین اسفندیاری دبیر علمی کنگره با اشاره به حساسیت زیاد مجموعه در کیفیت خروجی آثار اظهار کرد: ارزیابی چندگانه‌ای که از آثار احیا شده انجام می‌گیرد یکی از نقاط قوت دبیرخانه کنگره است که باعث خواهد شد این مجلدات دستمایه تحقیق پژوهشگران بسیاری شود.

احیای عبقات الانوار؛ یک اثر ماندگار در طول تاریخ

در پایان این دیدار، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر سبحانی ضمن تقدیر و تشکر از فعالیت‌های علمی صورت گرفته در دبیرخانه کنگره بیان کرد: یکی از امتیازات ویژه‌ای که بنیاد بین‌المللی امامت و دبیرخانه کنگره دارد، تربیت و استفاده از محققان جوانی است که روی آثار علامه میرحامدحسین مشغول تحقیق هستند و گستره تعدادی این محققان که همزمان روی یک پروژه احیایی کار می‌کنند را در هیچ مجموعه دیگری که متمرکز روی احیای آثار هستند نمی‌توان دید و قطعاً این موضوع یکی از افتخارات مجموعه حساب می‌شود و باتوجه پروژه‌های دیگری که در دست اقدام داریم مثل کنگره بزرگداشت سیددلدار علی نقوی، بایستی پژوهشگران و احیاگران بیشتری در دبیرخانه گنگره تربیت شوند.

دکتر سبحانی افزود: به عقیده بنده احیای آثار علامه و به ویژه عبقات الانوار، بزرگترین پروژه در 100 سال اخیر در بین پروژه‌های احیای نسخ خطی است و حتی می‌توان این اقدام را بزرگترین فعالیت علمی در سال‌های اخیر در حوزه امامت دانست چرا که احیای این آثار فقط صرفاً احیای یک اثر علمی نیست بلکه احیای یک مدرسه، یک فرهنگ و یک تمدن فراموش شده است و اعتقاد دارم که اهل‌بیت (ع)‌ عنایت ویژه‌ای به این پروژه دارند.

رئیس کنگره در پایان سخنان خود گفت: با پیگیری‌های مجدانه مسئولین کنگره و دقت علمی محققان دبیرخانه کنگره ان ‌شاءالله احیای عبقات الانوار همچون ترجمه کتاب الغدیر یک اثر ماندگار در طول تاریخ خواهد شد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اعضای کنگره بین المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی(ره) با آیت الله محسن اراکی نماینده مجلس خبرگان رهبری دیدار کردند
اخبار و اطلاعیه‌ها

اعضای کنگره بین المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی(ره) با آیت الله محسن اراکی نماینده مجلس خبرگان رهبری دیدار کردند

آیت‌الله محسن اراکی در این دیدار از تلاش‌های اعضای کنگره بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی تقدیر کرد و ابراز امیدواری نمود که با حمایت‌های بیشتر، این حرکت علمی و فرهنگی بتواند به تقویت هرچه بیشتر هویت شیعه در منطقه منجر شود.

دیدار اعضای کنگره بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی(ره)، با آیت‌الله علوی بروجردی
اخبار و اطلاعیه‌ها

دیدار اعضای کنگره بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی(ره)، با آیت‌الله علوی بروجردی

آیت‌الله علوی بروجردی بر اهمیت معرفی و احیای آثار علمای بزرگ شیعه تأکید کردند. ایشان با اشاره به خدمات ارزنده علامه میرحامد حسین لکهنوی، صاحب کتاب «عبقات‌الانوار»، به عنوان یکی از برجسته‌ترین علمای شیعه در دفاع از مکتب اهل‌بیت (علیهم السلام)، خاطرنشان کردند که تلاش‌های ایشان در جمع‌آوری و حفظ منابع شیعی، به ویژه در هند، از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

اخبار و اطلاعیه‌ها

آیین رونمایی از احیای کتاب گرانسنگ « عبقات الأنوار في إمامة الأئمة الأطهار» برگزار شد

مراسم رونمایی از 11 جلد از مجموعه کتاب «عبقات الأنوار في إمامة الأئمة الأطهار»، اثر گران‌قدر علامه میر حامد حسین، در بنیاد بین‌المللی امام برگزار شد. این آیین با حضور علمای برجسته، اساتید حوزه و دانشگاه، پژوهشگران علوم اسلامی و علاقه‌مندان به معارف اهل بیت (علیهم السلام ) همراه بود.

پیمایش به بالا