به گزارش دبیرخانه کنگره بین المللی علامه میرحامد حسین رحمه الله ، جلسه شورای راهبری این کنگره با حضور اعضای محترم ، در محل دفتر قم نمایندگی مقام معظم رهبری در هندوستان و به منظور بررسی شرایط و ایجاد آمادگی جهت برگزاری کنگره برگزار گردید.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر سبحانی، ریاست محترم کنگره، در این نشست، ضمن تقدیر از همراهی مجموعه اعضای شورا بر این نکته تاکید نمود که کنگره علامه میرحامد حسین رحمه الله توانست محور مشارکت و هم افزایی مؤسسات و مجموعه های مهم و فخیمی گردد؛ که مشارکت جمعی ایشان در سامان دادن به فعالیتهای کنگره بسیار مفید و راه گشا بوده، و می تواند الگوی فعالیتهای بزرگ دیگر قرار گیرد.
حجتالاسلام والمسلمین مهدی مهدویپور، نماینده ولی فقیه در هندوستان نیز ضمن تبریک ایام ولادت با سعادت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و امام هشتم علی بن موسی الرضا علیه السلام و دهه کرامت، بر جایگاه این امام همام و ضرورت آشنایی طلاب خارجی با شخصیت حضرت در قالب دوره های تخصصی، تاکید نمود.
نماینده ولی فقیه در هندوستان در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تقدیر از برگزار کنندگان کنگره بین المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین، بر اهمیت احیای کتب شیعی تأکید نمود و اظهار داشت: باید در مسئله امامت و احیای کتابهایی که در این موضوع توسط علمای بزرگ هندوستان نوشته شده، گامهای بلندی برداریم.
وی نقش ایرانیان در فرهنگ و تمدن هندوستان، آثار شعرا و ادبای بزرگ شیعه در کشمیر و حکومتهای شیعی در هندوستان را مورد توجه قرار داد و ابراز داشت: با توجه به تاریخ اسلامی و اندیشهٔ دینی در هندوستان و تأثیرگذاری که ایران درآنجا داشته است، جای دارد که در بنیاد بین المللی امامت دبیرخانهای به صورت مستمر تشکیل و یک برنامهٔ جامع در این زمینه نوشته شود.
حجت الاسلام والمسلمین مهدویپور در بخش پایانی سخنان خود بر اهمیت راه اندازی کتابخانههای تخصصی منابع فقهی، حدیثی و کلامی شیعی در مناطق مهم جهان به ویژه هندوستان در دو قالب فیزیکال و دیجیتال تأکید و برپایی تورهای علمی و میزبانی از اندیشمندانی از مذاهب مختلف اسلامی و حتی پیروان ادیان در این بخش ها را بسیار مهم و اثر بخش توصیف نمود.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر کاظمی، دبیر کنگره نیز در ادامه این نشست به ارائه گزارشی از فعالیتهای صورت گرفته در خصوص کنگره پرداخت.
در این گزارش که در سه محور ارائه گردید، ابتدا در مورد احیای آثار و پیشرفت پروژه های مربوطه به ویژه عبقات الانوار گفتگو شد و مقرر گردید با پیگیری شبانه روزی دبیرخانه احیای آثار با اولویت عبقات الانوار برای تحویل به موقع تسریع گردد.
بخش دوم گزارش مربوط به آثار تالیفی کنگره در گروه روش شناسی بود که فهرست آثار در این بخش ارائه و وضعیت پیشرفت پروژه ها روشن گردید.
دبیر کنگره در سومین بخش از گزارش خود به بررسی وضعیت مقالات پرداخت. در این زمینه گزارشی از نظام موضوعات کنگره و فیشهای به دست آمده در هر موضوع ارائه گردید و وضعیت مقالات دریافتی در کنگره تشریح شد. در ادامه با توجه به اهمیت مسأله مقالات کنگره موضوع مقالات سفارشی و چگونگی پیگیری این مقالات مورد تبادل نظر قرار گرفت.
در ادامه جناب حجت الاسلام والمسلمین مهدی اسفندیاری دبیر علمی کنگره به تشریح فعالیتهای جنبی کنگره از قبیل برگزاری کارگاه های آشنایی با عبقات و پیگیری پایان نامه های امامت پژوهان سطح 3 با موضوعات مرتبط با روش علامه میرحامد حسین پرداخت.
لازم به ذکر است، در این نشست مقرر گردید که منتخبی از آثار کنگره به زبان اردو ترجمه و منتشر شود. همچنین مصوب گردید پیش از برگزاری همایش اصلی در قم در هندوستان نیز همایشی با شکوه برگزار گردد.
در پایان این نشست حاضران نکاتی را در خصوص کیفیت و زمان برگزاری همایش و چگونگی تقویت فعالیتهای علمی کنگره ارائه نمودند و زمینه های همکاری بیشتر بین مجموعه های مرتبط بررسی شد.
دیدار اعضای شورای راهبری کنگره علامه میرحامدحسین با رئیس دانشگاه ادیان