درهای کتابخانه ناصریه به روی همه پژوهشگران و علاقه مندان گشوده است

در هفتمین پیش همایش کنگره بین المللی علامه میرحامد حسین رحمه الله ، حجت الاسلام والمسلمین  مولانا سید علی ناصر سعيد عبقانی معروف به آقا روحی، از نوادگان مرحوم علامه، به تشریح شخصیت و مجاهدتهای ایشان در دفاع از مکتب اهل بیت علیهم السلام پرداخت.
ایشان در این مجال ضمن تاكيد بر اينكه عبقات الانوار در رد كتاب تحفه اثنی عشريه، كتابی معجز گونه است، بيان داشت: با اينكه از نوادگان علامه هستم، اما برايم دشوار است از آن بزرگوار سخن بگويم. پس به نقل از مرحوم سيد محسن امين صاحب اعيان الشيعه مي گويم كه در تاريخ شيعه و در علم كلام و رجال سه نفر بی نظير هستند: شيخ مفيد، سيد مرتضی و علامه مير حامد حسين.
وي درباره كتاب عبقات از منظر بزرگان افزود: بنده با بسياری از علمای بزرگ صحبت كردم كه بالاتفاق گفته اند كه عبقات الانوار قابل نقد نبوده و ما در مقابل آن تعظيم مي كنيم. ايشان شاهد ديگری بر مدعای خود نسبت به عظمت كتاب عبقات الانوار آورده و بيان داشت: يكي از حاكمان شهر بوپال جمعی يكصد نفره از علمای نامدار متعصب اهل سنت هندوستان گردهم آورد تا به هزينه خودش به نقد و رد كتاب عبقات الانوار بپردازند. بعد از گذشت 15 روز چندی از آن جمع يك صد نفره نزد حاكم آمده و گفتند تنها يك راه وجود دارد و آن اينكه تمام منابع و كتابهای اهل سنت را سوزانده و يا در دريا بريزند. فقط در اين صورت ميتوانيم بگوئيم كتاب عبقات الانوار تمامش دروغ است.
جناب آقا روحی، ضمن اظهار تأسف شديد از عدم اتوجه به عبقات در گذشته¬ی مجامع علمی ، از تصحيح و نشر بخشی از كتاب عبقات توسط باني انقلاب اسلامي ايران امام خمينی (ره) كه از اقرباء خاندان عبقات هستند، در 70 سال گذشته ابراز خرسندی نموده و ادامه داد : امام خميني (ره) با دلسوزی فراوان علماء را به احياء و نشر عبقات تشويق نموده و فرموده بودند كتابی مانند عبقات الانوار نبايد گم و فراموش شود. زيرا اين كتاب برای شيعيان نعمتی عظيم بوده و دليل بر حجيت مذهب تشيع مي باشد.
ايشان ضمن اشاره به اينكه آستان قدس رضوي نيز اهميت ويژه ای برای اين كتاب قائل بود،به نقل سخنان رهبر معظم انقلاب حضرت آيت الله العظمی خامنه ای دام ظله در باره اهميت اين كتاب پرداخت.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود  به معرفی كتابخانه ناصريه كه از اقدامات ارزشمند علامه مفتی محمدقلی پدر بزرگوار علامه میرحامد حسین رحمة الله علیهما بوده است اشاره نمود و افزود: مرحوم صاحب عبقات در ادامه راه و به كمك دو برادرش سراج حسين و اعجاز حسين به گسترش كتابخانه مشغول بودند. تا جايي كه در سفرهای بسيار برای يافتن آثار مهم اهل سنت مشقت های فراوان را متحمل شد. و پس از مرحوم علامه، فرزند ايشان معروف به ناصرالملة اين كتابخانه را گسترش داد. گرچه به خاطر شرائط خاص بخشي از كتابخانه از بين رفت. وی در این زمینه بر این نکته تاکید نمود که درهای کتابخانه ناصریه هم اینک به روی تمام پژوهشگران و علاقه مندان احیای آثار عالمان شیعه گشوده است.
جناب آقا روحی ضمن بیان خاطراتی از مرحوم علامه میرحامد حسین رحمه الله، تلاشها و اخلاص ایشان در مسیر دفاع از ولایت را بسیار بزرگ و ستودنی دانست.
ايشان در پايان از زحمات دست اندركاران كنگره بين الملی علامه مير حامد حسين تشكر نموده و موفقیت آنها را در این مسیر از خداوند متعال مسئلت نمود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مناسبت ماه جمادی الثانیه و وفات علامه سعید المله عبقاتی علیه الرحمة
اسلایدر

به مناسبت ماه جمادی الثانیه و وفات علامه سعید المله عبقاتی علیه الرحمة

علامه سید محمد سعید عبقاتی مشهور به سعید المله (حفید صاحب عبقات)؛ متولد 8 محرم الحرام  1333ق. وی در سال ۱۳۵۱ق، به نجف اشرف رفت و در درس‌های فقه و اصول آیات عظام: آقا ضیاء عراقی، سید ابوالحسن اصفهانی، میرزا حسن بجنوردی، سید جواد تبریزی و شیخ عبدالحسین رشتی شرکت کرد و از آنان درجه اجتهاد دریافت کرد.

اعضای شورای علمی و دبیرخانه کنگره بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی با آیت‌الله کریمی جهرمی دیدار کردند
اخبار و اطلاعیه‌ها

اعضای شورای علمی و دبیرخانه کنگره بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی با آیت‌الله کریمی جهرمی دیدار کردند

آیت الله کریمی جهرمی در دیدار با اعضای کنگره بین ­المللی علامه میرحامد حسین لکهنوی بیان کردند:

 همه در برابر آثار نافع و زندهٔ میرحامد حسین، سر تعظیم فرود آورده‌اند

« زیارت مزار مادرم/ زُرتُ قبرَ فاطمةَ الزهراء علیهاالسلام»
اسلایدر

« زیارت مزار مادرم/ زُرتُ قبرَ فاطمةَ الزهراء علیهاالسلام»

میرحامد حسین در داستان سفرش به حج و عتبات عالیات، وقتی از ایام حضور ده روزه اش در مدینه منوره، از عصر روز چهارشنبه، دهم ماه ذی قعده، تا بعد از نماز ظهر و عصر روز شنبه، بیستم ذی قعده سال ۱۲۸۲ قمری می نویسد، از زیارت مزار مطهر صدیقه کبری فاطمه زهرا علیها آلاف التحیة والثناء خبر می دهد.

مصاحبه رسانه کنگره بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی
اخبار و اطلاعیه‌ها

مصاحبه رسانه کنگره بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی با حجت ­الاسلام­‌و­‌المسلمین استاد مختاری

اصلاً تراث شیعهٔ امامیه در هند، تقریباً مغفول است در نزد ما و اطلاعات و آگاهی‌های فراوانی نداریم و نمونهٔ بازر آن هم این که شما وقتی اطلاعاتی که راجع به عبقات در کتاب‌ها هست را نگاه می‌کنید، خیلی از کتابها پر از اشتباه است و خیلی‌ها هم خالی از اشتباه نیست.

چرا ردیّه‌ای در خور بر عبقات نوشته نشده است؟!
اسلایدر

چرا ردیّه‌ای در خور بر عبقات نوشته نشده است؟!

با نشر کتاب عبقات در جامعه هنوز شاگردان عبدالعزیز دهلوی زنده بودند اما در مقام دفاع از استاد خویش بر نیامدند؟!
افرادی همچون حیدر علی فیض آبادی صاحب کتاب «منتهی الکلام» که ید طولایی در نقد و هجمه به شیعیان داشته است و از طرف حکومت نیز پشتیبانی می‌شده است…

پیمایش به بالا