چرا ردیّه‌ای در خور بر عبقات نوشته نشده است؟!

چرا ردیّه‌ای در خور بر عبقات نوشته نشده است؟!

چکیده: با نشر کتاب عبقات در جامعه هنوز شاگردان عبدالعزیز دهلوی زنده بودند اما در مقام دفاع از استاد خویش بر نیامدند؟! افرادی همچون حیدر علی فیض آبادی صاحب کتاب «منتهی الکلام» که ید طولایی در نقد و هجمه به شیعیان داشته است و از طرف حکومت نیز پشتیبانی می‌شده است...

چرا ردیّه‌ای در خور بر عبقات نوشته نشده است؟!

تا به امروز بر کتاب ارزشمند عبقات ردیه‌ایی در خور نوشته نشده است. جای سوال است که چرا اهل سنت در این میدان وارد نشده‌اند و بر این کتاب نقد و ردی ننوشته‌اند.

کتابی که با توجه به شواهد و قرائن تاثیر بسزایی در تقویت باور مردم شیعه و گرایش مخالفین به تشیع شده است؟! بالخصوص که با نشر کتاب عبقات در جامعه هنوز شاگردان عبدالعزیز دهلوی زنده بودند اما در مقام دفاع از استاد خویش بر نیامدند؟!

افرادی همچون حیدر علی فیض آبادی صاحب کتاب «منتهی الکلام» که ید طولایی در نقد و هجمه به شیعیان داشته است و از طرف حکومت نیز پشتیبانی می‌شده است؟

در افواه است که علمای اهل سنت در جواب ردیه نویسی بر عبقات، گفته بودند: «ما در برابر عبقات الأنوار دو راه داریم؛ یا تمامی منابع اهل سنّت را که میرحامد حسین در کتاب خود بدان‌ها استشهاد کرده، جمع کنیم و به دریا بریزیم؛ و یا همگی اظهار تشیّع کنیم! چرا که ما قادر نیستیم بر این کتاب، ردیّه‌ای بنویسیم.»

دانشمند سنّی مذهب عبدالحیّ لکهنوی متوفّای سال (1341ق) در کتاب نزهة الخواطر در شرح حال مولوی امیرحسن سهسوانی متوفّای سال1291ق می‌گوید:

«مولانا حیدرعلی فیض آبادی از او (سهسوانی) خواست به حیدر آباد برود، و برای او در هر ماه سیصد روپیه به عنوان شهریه تعیین کرد، تا به او در ردّ کتاب عبقات کمک کند؛ زیرا کثرت مشاغل دولتی وقت کافی برای این کار برای او باقی نمی‌گذاشت. امّا وی از قبول این کار امتناع ورزید و گفت: من نمی‌پسندم گرفتاری سیصد روپیه را تحمل کنم. آن را کجا بگذارم، و در چه راهی خرج کنم؟»

آیا واقعاً چنین می بینید که حیدرعلی به خدمات دولتی اهمیتی بیشتر از نوشتن رد بر کتاب عبقات قائل بود؟! و آیا نپذیرفتن سهسوانی به خاطر آن بود که نمی‌توانست سیصد روپیه را بپذیرد، و نمی‌دانست آن همه پول را در کجا خرج کند؟!

حقیقت چیز دیگری است! ناتوانی از پاسخ‌گویی است؛ والّا فیض آبادی خدمات حکومتی را ترک می‌کرد تا از ردّیه نوشتن کتاب عبقات فارغ شود.

چنانکه سیّد حامد‌حسین همۀ کارها را کنار گذاشت و از مردم کناره گرفت، تا بتواند جواب کتاب تحفه را بنویسد. و اگر سهسوانی قادر بر ردّ کتاب عبقات می‌بود، آن دعوت را اجابت کرده و به کمک فیض آبادی در آن کار مهم می‌پرداخت، و بعد، از پذیرفتن روپيه‌ها عذرخواهی می‌کرد.

شناخت نامه ص 491

 

 

عبقات الانوار، تبیین امامت شیعی و اثبات روشمند قرآنی و روایی آن

پایان نامه«بررسی جایگاه علامه میرحامد حسین هندی در تاریخ تشیع»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مناسبت ماه جمادی الثانیه و وفات علامه سعید المله عبقاتی علیه الرحمة
اسلایدر

به مناسبت ماه جمادی الثانیه و وفات علامه سعید المله عبقاتی علیه الرحمة

علامه سید محمد سعید عبقاتی مشهور به سعید المله (حفید صاحب عبقات)؛ متولد 8 محرم الحرام  1333ق. وی در سال ۱۳۵۱ق، به نجف اشرف رفت و در درس‌های فقه و اصول آیات عظام: آقا ضیاء عراقی، سید ابوالحسن اصفهانی، میرزا حسن بجنوردی، سید جواد تبریزی و شیخ عبدالحسین رشتی شرکت کرد و از آنان درجه اجتهاد دریافت کرد.

اعضای شورای علمی و دبیرخانه کنگره بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی با آیت‌الله کریمی جهرمی دیدار کردند
اخبار و اطلاعیه‌ها

اعضای شورای علمی و دبیرخانه کنگره بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی با آیت‌الله کریمی جهرمی دیدار کردند

آیت الله کریمی جهرمی در دیدار با اعضای کنگره بین ­المللی علامه میرحامد حسین لکهنوی بیان کردند:

 همه در برابر آثار نافع و زندهٔ میرحامد حسین، سر تعظیم فرود آورده‌اند

« زیارت مزار مادرم/ زُرتُ قبرَ فاطمةَ الزهراء علیهاالسلام»
اسلایدر

« زیارت مزار مادرم/ زُرتُ قبرَ فاطمةَ الزهراء علیهاالسلام»

میرحامد حسین در داستان سفرش به حج و عتبات عالیات، وقتی از ایام حضور ده روزه اش در مدینه منوره، از عصر روز چهارشنبه، دهم ماه ذی قعده، تا بعد از نماز ظهر و عصر روز شنبه، بیستم ذی قعده سال ۱۲۸۲ قمری می نویسد، از زیارت مزار مطهر صدیقه کبری فاطمه زهرا علیها آلاف التحیة والثناء خبر می دهد.

مصاحبه رسانه کنگره بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی
اخبار و اطلاعیه‌ها

مصاحبه رسانه کنگره بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی با حجت ­الاسلام­‌و­‌المسلمین استاد مختاری

اصلاً تراث شیعهٔ امامیه در هند، تقریباً مغفول است در نزد ما و اطلاعات و آگاهی‌های فراوانی نداریم و نمونهٔ بازر آن هم این که شما وقتی اطلاعاتی که راجع به عبقات در کتاب‌ها هست را نگاه می‌کنید، خیلی از کتابها پر از اشتباه است و خیلی‌ها هم خالی از اشتباه نیست.

چرا ردیّه‌ای در خور بر عبقات نوشته نشده است؟!
اسلایدر

چرا ردیّه‌ای در خور بر عبقات نوشته نشده است؟!

با نشر کتاب عبقات در جامعه هنوز شاگردان عبدالعزیز دهلوی زنده بودند اما در مقام دفاع از استاد خویش بر نیامدند؟!
افرادی همچون حیدر علی فیض آبادی صاحب کتاب «منتهی الکلام» که ید طولایی در نقد و هجمه به شیعیان داشته است و از طرف حکومت نیز پشتیبانی می‌شده است…

پیمایش به بالا