دیدار اعضای کنگره بزرگداشت علامه میرحامدحسین لکهنوی با حجت‌ الاسلام والمسلمین دکتر رفیعی؛ رئیس مجتمع آموزش عالی تاریخ مجتمع عالی امام خمینی (رحمه الله)

چکیده: مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی همواره آماده توسعه همکاری‌ها با بنیاد بین‌المللی امامت در برگزاری نشست‌ها و دوره‌های تخصصی است.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی در دیدار با اعضای دبیرخانه کنگره بین‌المللی علامه میرحامدحسین، ضمن گرامیداشت اعیاد ربیع‌الاول، گزارشی از ظرفیت‌های دانشی مجتمع تاریخ سیره و تمدن اسلامی جامعةالمصطفی ارائه و با بیان این که متاسفانه نظرات علامه میرحامدحسین در حوزه قم مظلوم و متروک است، خاطرنشان ساخت: با توجه به برگزاری دو همایش بین‌المللی حضرت خدیجه، جعفربن ابیطالب و حضرت حمزه علیهم‌السلام؛ مجتمع تاریخ، سیره و تمدن اسلامی تجربیات خوبی را در برگزاری همایش‌های بین‌المللی کسب نموده است.

مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی همواره آماده توسعه همکاری‌ها با بنیاد بین‌المللی امامت در برگزاری نشست‌ها و دوره‌های تخصصی است.

وی بر لزوم تقویت همکاری‌ها و مشارکت مجتمع در برگزاری دوره‌ها تأکید و اذعان نمود: تعمیق مباحث علمی طلاب و دانش پژوهان حوزه‌های علمیه و جامعه المصطفی نیازمند تقویت برپایی دوره‌ها و کارگاه‌های تخصصی و دانشی است؛ مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی همواره آماده توسعه همکاری‌ها با بنیاد بین‌المللی امامت در برگزاری نشست‌ها و دوره‌های تخصصی است.
وی در اشاره به نظام موضوعات کنگره بین‌المللی علامه میرحامدحسین، بر اهمیت تقویت بنیه‌های تاریخی در این فرآیند تصریح نمود و اظهار داشت: مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی جامعة المصطفی آمادگی دارد تا به منظور تسریع در توسعه همکاری‌ها، پیش نشست‌های تخصصی را ناظر به نیازهای موضوعی کنگره بین‌المللی علامه میرحامدحسین برگزار نماید.

احیای اندیشه و آثار علمای کشور هندوستان هدف مقدسی است که باید مغتنم شمرد.

دکتر صفری فروشانی نیز در این دیدار، کنگره بین‌المللی علامه میرحامدحسین را از فاخرترین همایش‌ها در حوزه‌های مختلف دانش کلامی، فقهی و تاریخی دانست و ابراز داشت: پایان نامه‌های جامعةالمصطفی به ویژه بنیه تاریخی پایان نامه های مجتمع تاریخ سیره و تمدن اسلامی و نیز مجلات تخصصی این مجموعه ظرفیت های ارزشمندی را پیش روی تاریخ پژوهان ایجاد نموده است.
وی بر اهمیت توجه به ظرفیت ادبیاتی زبان فارسی آثار علمای هندوستان به ویژه عبقات‌الأنوار علامه میرحامدحسین اشاره نمود و یادآور شد: احیای اندیشه و آثار علمای کشور هندوستان هدف مقدسی است که باید مغتنم شمرد.

بیش از ۵۰ نفر از نیروهای امامت پژوه بنیاد بین‌المللی امامت در مسیر رویکردهای دانشی کنگره بین‌المللی میرحامدحسین فعالیت می‌کنند.

در ادامه این دیدار حجت الاسلام والمسلمین سبحانی، ضمن ارائه گزارشی از جدیدترین دستاوردهای دبیرخانه کنگره علامه میرحامدحسین، دسترسی به ذخایر ارزشمندی از کتاب‌های معارفی علمای هندوستان را بسیار مهم ارزیابی نمود و ابراز داشت: کتاب احکام عدالت العلویه شرح عملیاتی از عهدنامه مالک اشتر است و به عنوان منشور حکمرانی است.


وی خاطرات نویسی، مستندسازی مکاتبات با دیگران، سفرنامه نویسی و حتی یادداشت خواب‌ها را از جمله رویکردهای جالب علامه میرحامدحسین دانست و ابراز داشت: بیش از ۵۰ نفر از نیروهای امامت پژوه بنیاد بین‌المللی امامت در مسیر رویکردهای دانشی کنگره بین‌المللی میرحامد حسین فعالیت می‌کنند.
وی بر اهمیت فعال سازی ظرفیت دانشی طلاب جامعه المصطفی به ویژه طلاب شبه‌قاره و طلاب حوزه عربی برای خلق آثار و مقالات تأکید نمود .

ارزش وقت در سیره علامه میرحامدحسین

 

احیاگر فرهنگ و تمدن شیعه در شبه قاره

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اعضای کنگره بین المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی(ره) با آیت الله محسن اراکی نماینده مجلس خبرگان رهبری دیدار کردند
اخبار و اطلاعیه‌ها

اعضای کنگره بین المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی(ره) با آیت الله محسن اراکی نماینده مجلس خبرگان رهبری دیدار کردند

آیت‌الله محسن اراکی در این دیدار از تلاش‌های اعضای کنگره بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی تقدیر کرد و ابراز امیدواری نمود که با حمایت‌های بیشتر، این حرکت علمی و فرهنگی بتواند به تقویت هرچه بیشتر هویت شیعه در منطقه منجر شود.

دیدار اعضای کنگره بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی(ره)، با آیت‌الله علوی بروجردی
اخبار و اطلاعیه‌ها

دیدار اعضای کنگره بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی(ره)، با آیت‌الله علوی بروجردی

آیت‌الله علوی بروجردی بر اهمیت معرفی و احیای آثار علمای بزرگ شیعه تأکید کردند. ایشان با اشاره به خدمات ارزنده علامه میرحامد حسین لکهنوی، صاحب کتاب «عبقات‌الانوار»، به عنوان یکی از برجسته‌ترین علمای شیعه در دفاع از مکتب اهل‌بیت (علیهم السلام)، خاطرنشان کردند که تلاش‌های ایشان در جمع‌آوری و حفظ منابع شیعی، به ویژه در هند، از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

اخبار و اطلاعیه‌ها

آیین رونمایی از احیای کتاب گرانسنگ « عبقات الأنوار في إمامة الأئمة الأطهار» برگزار شد

مراسم رونمایی از 11 جلد از مجموعه کتاب «عبقات الأنوار في إمامة الأئمة الأطهار»، اثر گران‌قدر علامه میر حامد حسین، در بنیاد بین‌المللی امام برگزار شد. این آیین با حضور علمای برجسته، اساتید حوزه و دانشگاه، پژوهشگران علوم اسلامی و علاقه‌مندان به معارف اهل بیت (علیهم السلام ) همراه بود.

پیمایش به بالا