پیش نشست کنگره بین‌المللی علامه میرحامد حسین در مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام برگزار شد

چکیده: به گزارش دبیرخانه کنگره بین‌المللی علامه میرحامد حسین لکهنوی رحمه‌الله، در راستای برگزاری پیش نشست‌های کنگره در مراکز علمی حوزوی و دانشگاهی، پیش‌نشست «جایگاه فقاهت و اجتهاد در اندیشه کلامی علامه میرحامدحسین» در مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام برگزار شد.

تبیین ابعاد فقهی علامه میرحامد حسین

در ابتدای این پیش‌نشست که با حضور طلاب و اساتید مرکز فقهی ائمه اطهار شکل گرفت: آیت‌الله نجم‌الدین طبسی(زیدعزه) عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به تبیین ابعاد فقهی علامه میرحامد حسین پرداخت و خاطر نشان کرد:‌ «شخصیت علمی علامه میرحامد حسین در مدرسه کلامی فقهی ای شکل گرفته است که تمام رویکردهای دانشی علوم اسلامی به ویژه فقه در آن مقارن بوده است. ایشان در آن جامعه علمی به اندیشمند حوزه‌ی کلام مشهور است، ولی با مطالعه آثار و رساله‌های فقهی علامه می‌توان فهمید که ایشان دارای ابعاد فقهی عمیقی است. بررسی آثار وی بیانگر این نکته می‌باشد که علامه در عصر خود علاوه بر نگارش کتاب های کلامی و امامتی نظیر عبقات‌الانوار، در طول زندگی ۶۰ ساله خود آثار فقهی دقیق و ممتازی دارد».

النجم الثاقب؛یک مدرسه فقاهت

در ادامه این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین ناطقی، پژوهشگر و مصحح کتاب النجم الثاقب فی مسئلة الحاجب و روض اریض فی منجزات المریض، به معرفی این دو رساله فقهی از جهت متنی، محتوایی و روشی پرداخت و بیان کرد: رساله النجم الثاقب به قلم صاحب عبقات و روض اریض نگاشته استاد علامه، مرحوم مفتی محمدعباس تستری که اکنون توسط دبیرخانه این کنگره تصحیح و چاپ شده است، اثر فقهی کاملی است که برای احیا و تصحیح آن زمان بسیاری سپری و با دقتی فراوان تصحیح شده است.
استاد ناطقی با تبیین جریان فقاهتی که در النجم الثاقب جاری است، این کتاب را یک مدرسه فقاهت معرفی کردند و جایگاه علامه در برخی مباحث فقه، بلکه در تمام فقه را، افضل از برخی فقهای بزرگ اعلام کردند.

معرفی مدرسه فقهی کلامی لکهنو

حجت‌الاسلام والمسلمین اسفندیاری دبیر علمی کنگره نیز در این نشست علمی به بیان زندگی علامه میرحامد حسین و معرفی مدرسه فقهی کلامی لکهنو پرداخت و افزود: این مدرسه با محوریت مجدد الشریعة مرحوم غفران مآب، بیش از۱۵۰ سال نسلی از فقها، متکلمین بزرگ تربیت کرد که میراث بر جای مانده از ایشان گواهی روشن بر این ادعاست. تنها در بخشی از امامباره غفران مآب در لکهنو بیش از ۱۰۰ مجتهد در جوار قبر علامه میرحامد حسین دفن شده‌اند که این مطالب گواه بر این است بعد فقهی مدرسه لکهنو بسیار پر رنگ بوده است و اساتید علامه مثل مفتی محمدقلی و دیگران نقش بسزایی را در شکل‌گیری اندیشه فقهی علامه در کنار اندیشه کلامی‌اش داشته‌اند.

کتاب‌شناسی/ مدرسه کلامی فقهی شیعه در لکهنو (هندوستان)

 

پایان نامه با موضوع«بررسی مبانی و روش‌های فهم و نقد حدیث از دیدگاه علامه میرحامد حسین در عبقات الانوار»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسلایدر

سیری در آثار علامه میرحامد حسین (5)

یکی از رساله‌های پر قیمتِ میر حامد حسین کتاب «العضب البتّار في نقض التمسّك بآية الغار» است. علامه این اثر را در ردّ کتاب محمد فاخر اِله آبادی از علمای اهل سنت (م ۱۱۶۴ ق) نگاشت.

اسلایدر

سیری در آثار علامه میرحامد حسین (4)

 إسفار الأنوار عن وقایع أفضل الأسفار

این کتاب شرح سفر به بیت‌الله الحرام، مدینه منوره و عتبات عالیات مرحوم میرحامد حسین، به زبان عربی است.

اسلایدر

بزرگان، مشتاق مؤلَّفات علامه…

در نامه‌ای برجامانده از محدث نوری(ره) به علامه میرحامد حسین آمده‌است که افراد بسیاری مشتاق تألیفات علامه میرحامد حسین بودند که خود این امر نشان از جایگاه علمی و اشتهار تألیفات ایشان در آن زمان دارد.

اخبار و اطلاعیه‌ها

پیش نشست کنگره بین‌المللی علامه میرحامد حسین در مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام برگزار شد

به گزارش دبیرخانه کنگره بین‌المللی علامه میرحامد حسین لکهنوی رحمه‌الله، در راستای برگزاری پیش نشست‌های کنگره در مراکز علمی حوزوی و دانشگاهی، پیش‌نشست «جایگاه فقاهت و اجتهاد در اندیشه کلامی علامه میرحامدحسین» در مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام برگزار شد.

پیمایش به بالا