پیش نشست کنگره بین‌المللی علامه میرحامد حسین در مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام برگزار شد

چکیده: به گزارش دبیرخانه کنگره بین‌المللی علامه میرحامد حسین لکهنوی رحمه‌الله، در راستای برگزاری پیش نشست‌های کنگره در مراکز علمی حوزوی و دانشگاهی، پیش‌نشست «جایگاه فقاهت و اجتهاد در اندیشه کلامی علامه میرحامدحسین» در مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام برگزار شد.

تبیین ابعاد فقهی علامه میرحامد حسین

در ابتدای این پیش‌نشست که با حضور طلاب و اساتید مرکز فقهی ائمه اطهار شکل گرفت: آیت‌الله نجم‌الدین طبسی(زیدعزه) عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به تبیین ابعاد فقهی علامه میرحامد حسین پرداخت و خاطر نشان کرد:‌ «شخصیت علمی علامه میرحامد حسین در مدرسه کلامی فقهی ای شکل گرفته است که تمام رویکردهای دانشی علوم اسلامی به ویژه فقه در آن مقارن بوده است. ایشان در آن جامعه علمی به اندیشمند حوزه‌ی کلام مشهور است، ولی با مطالعه آثار و رساله‌های فقهی علامه می‌توان فهمید که ایشان دارای ابعاد فقهی عمیقی است. بررسی آثار وی بیانگر این نکته می‌باشد که علامه در عصر خود علاوه بر نگارش کتاب های کلامی و امامتی نظیر عبقات‌الانوار، در طول زندگی ۶۰ ساله خود آثار فقهی دقیق و ممتازی دارد».

النجم الثاقب؛یک مدرسه فقاهت

در ادامه این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین ناطقی، پژوهشگر و مصحح کتاب النجم الثاقب فی مسئلة الحاجب و روض اریض فی منجزات المریض، به معرفی این دو رساله فقهی از جهت متنی، محتوایی و روشی پرداخت و بیان کرد: رساله النجم الثاقب به قلم صاحب عبقات و روض اریض نگاشته استاد علامه، مرحوم مفتی محمدعباس تستری که اکنون توسط دبیرخانه این کنگره تصحیح و چاپ شده است، اثر فقهی کاملی است که برای احیا و تصحیح آن زمان بسیاری سپری و با دقتی فراوان تصحیح شده است.
استاد ناطقی با تبیین جریان فقاهتی که در النجم الثاقب جاری است، این کتاب را یک مدرسه فقاهت معرفی کردند و جایگاه علامه در برخی مباحث فقه، بلکه در تمام فقه را، افضل از برخی فقهای بزرگ اعلام کردند.

معرفی مدرسه فقهی کلامی لکهنو

حجت‌الاسلام والمسلمین اسفندیاری دبیر علمی کنگره نیز در این نشست علمی به بیان زندگی علامه میرحامد حسین و معرفی مدرسه فقهی کلامی لکهنو پرداخت و افزود: این مدرسه با محوریت مجدد الشریعة مرحوم غفران مآب، بیش از۱۵۰ سال نسلی از فقها، متکلمین بزرگ تربیت کرد که میراث بر جای مانده از ایشان گواهی روشن بر این ادعاست. تنها در بخشی از امامباره غفران مآب در لکهنو بیش از ۱۰۰ مجتهد در جوار قبر علامه میرحامد حسین دفن شده‌اند که این مطالب گواه بر این است بعد فقهی مدرسه لکهنو بسیار پر رنگ بوده است و اساتید علامه مثل مفتی محمدقلی و دیگران نقش بسزایی را در شکل‌گیری اندیشه فقهی علامه در کنار اندیشه کلامی‌اش داشته‌اند.

کتاب‌شناسی/ مدرسه کلامی فقهی شیعه در لکهنو (هندوستان)

 

پایان نامه با موضوع«بررسی مبانی و روش‌های فهم و نقد حدیث از دیدگاه علامه میرحامد حسین در عبقات الانوار»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به مناسبت ماه جمادی الثانیه و وفات علامه سعید المله عبقاتی علیه الرحمة
اسلایدر

به مناسبت ماه جمادی الثانیه و وفات علامه سعید المله عبقاتی علیه الرحمة

علامه سید محمد سعید عبقاتی مشهور به سعید المله (حفید صاحب عبقات)؛ متولد 8 محرم الحرام  1333ق. وی در سال ۱۳۵۱ق، به نجف اشرف رفت و در درس‌های فقه و اصول آیات عظام: آقا ضیاء عراقی، سید ابوالحسن اصفهانی، میرزا حسن بجنوردی، سید جواد تبریزی و شیخ عبدالحسین رشتی شرکت کرد و از آنان درجه اجتهاد دریافت کرد.

اعضای شورای علمی و دبیرخانه کنگره بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی با آیت‌الله کریمی جهرمی دیدار کردند
اخبار و اطلاعیه‌ها

اعضای شورای علمی و دبیرخانه کنگره بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی با آیت‌الله کریمی جهرمی دیدار کردند

آیت الله کریمی جهرمی در دیدار با اعضای کنگره بین ­المللی علامه میرحامد حسین لکهنوی بیان کردند:

 همه در برابر آثار نافع و زندهٔ میرحامد حسین، سر تعظیم فرود آورده‌اند

« زیارت مزار مادرم/ زُرتُ قبرَ فاطمةَ الزهراء علیهاالسلام»
اسلایدر

« زیارت مزار مادرم/ زُرتُ قبرَ فاطمةَ الزهراء علیهاالسلام»

میرحامد حسین در داستان سفرش به حج و عتبات عالیات، وقتی از ایام حضور ده روزه اش در مدینه منوره، از عصر روز چهارشنبه، دهم ماه ذی قعده، تا بعد از نماز ظهر و عصر روز شنبه، بیستم ذی قعده سال ۱۲۸۲ قمری می نویسد، از زیارت مزار مطهر صدیقه کبری فاطمه زهرا علیها آلاف التحیة والثناء خبر می دهد.

مصاحبه رسانه کنگره بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی
اخبار و اطلاعیه‌ها

مصاحبه رسانه کنگره بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی با حجت ­الاسلام­‌و­‌المسلمین استاد مختاری

اصلاً تراث شیعهٔ امامیه در هند، تقریباً مغفول است در نزد ما و اطلاعات و آگاهی‌های فراوانی نداریم و نمونهٔ بازر آن هم این که شما وقتی اطلاعاتی که راجع به عبقات در کتاب‌ها هست را نگاه می‌کنید، خیلی از کتابها پر از اشتباه است و خیلی‌ها هم خالی از اشتباه نیست.

چرا ردیّه‌ای در خور بر عبقات نوشته نشده است؟!
اسلایدر

چرا ردیّه‌ای در خور بر عبقات نوشته نشده است؟!

با نشر کتاب عبقات در جامعه هنوز شاگردان عبدالعزیز دهلوی زنده بودند اما در مقام دفاع از استاد خویش بر نیامدند؟!
افرادی همچون حیدر علی فیض آبادی صاحب کتاب «منتهی الکلام» که ید طولایی در نقد و هجمه به شیعیان داشته است و از طرف حکومت نیز پشتیبانی می‌شده است…

پیمایش به بالا