علامه میرحامدحسین در سوانح قاسمی

چکیده: تنها نه در این کتاب بلکه در نامه هایی که از ایشان انتشار یافته نیز مباحث متعددی را در خصوص شیعیان میتوانیم ببینیم بیش از این ایشان چه کاری میتوانست انجام دهد؟ همان طور که قبلا هم بیان شد امام کبیر بدون در نظر گرفتن جایگاه و منزلت خود نزد میرحامد حسین که مجتهد زمان خود درمیان شیعیان بود حضور پیدا کرد.

بسم الله الرحمن الرحیم

علامه میرحامدحسین در سوانح قاسمی

اشاره ای به دیدار مولوی محمد قاسم ، عالم اهل سنت با مرحوم علامه

 

[این متن ترجمه کتاب است]

تنها نه در این کتاب بلکه در نامه‌هایی که از ایشان انتشار یافته نیز مباحث متعددی را در خصوص شیعیان میتوانیم ببینیم، بیش از این ایشان چه کاری میتوانست انجام دهد؟ همان طور که قبلا هم بیان شد امام کبیر بدون در نظر گرفتن جایگاه و منزلت خود نزد میرحامد حسین که مجتهد زمان خود درمیان شیعیان بود حضور پیدا کرد. چنانکه خود ایشان در نامه‌ای به مولوی ضیاءالدین رامپوری چگونگی این دیدار را با این کلمات ذکر کرده‌اند «بی عمامه و رومال – چنانکه عادت است – بر مکانی که مولوی حامد حسین صاحب لکهنوی شیعی…. فروکش بودند رفتم»

در این دیدار مناظرات و مکالماتی میان دو طرف انجام شد و مولوی حامدحسین متوجه نشد که طرف گفتگوی ایشان مولانا محمد قاسم هستند؛

والله اعلم بالصواب. اما به طور دقیق معلوم نیست که این دیدار در کجا انجام پذیرفته است. بعید به نظر می‌رسد که این دیدار در لکهنو انجام یافته باشد. اما قرائن حاکی از آن است که ایشان مولوی حامد حسین را در میرطـه یا سهارنپور ملاقات کرده باشند و یا این که مولوی حامدحسین برای کاری به دهلی آمده باشند و والا حضرت نزد ایشان رفته باشند.

در این دیدار مناظرات و مکالماتی میان دو طرف انجام شد و مولوی حامد حسین متوجه نشد که طرف گفتگوی ایشان مولانا محمد قاسم هستند؛ چرا که ایشان به جای استفاده از اسم مشهور خود اسم تاریخی خود یعنی خورشید حسن را عنوان کرده بودند. همان‌طور که شاه عبدالعزیز نیز در تحفۀ اثنا عشریّه نام خود را غلام حلیم معرفی می‌کند که نام تاریخی ایشان است. به هر حال پیروی از سنت بزرگان را می‌بایست سعادت دانست و آن برای ایشان حاصل بود.

کلید واژه

علامه میرحامدحسین – خاطرات – مناظره – جایگاه علمی

برای دریافت فایل اینجا کلیک کنید:

 

علامه میرحامدحسین در گنجینه دانشمندان

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسلایدر

بزرگان، مشتاق مؤلَّفات علامه…

در نامه‌ای برجامانده از محدث نوری(ره) به علامه میرحامد حسین آمده‌است که افراد بسیاری مشتاق تألیفات علامه میرحامد حسین بودند که خود این امر نشان از جایگاه علمی و اشتهار تألیفات ایشان در آن زمان دارد.

اخبار و اطلاعیه‌ها

پیش نشست کنگره بین‌المللی علامه میرحامد حسین در مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام برگزار شد

به گزارش دبیرخانه کنگره بین‌المللی علامه میرحامد حسین لکهنوی رحمه‌الله، در راستای برگزاری پیش نشست‌های کنگره در مراکز علمی حوزوی و دانشگاهی، پیش‌نشست «جایگاه فقاهت و اجتهاد در اندیشه کلامی علامه میرحامدحسین» در مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام برگزار شد.

اسلایدر

سیری در آثار علامه میرحامد حسین(3)

اثر دیگری که از علامه میرحامد حسین به یادگار مانده کتاب گرانقدری به نام «شوارق النصوص في تكذيب فضائل اللصوص» است. این کتاب به زبان عربی و در دوجلد منتشر شده است.

اخبار و اطلاعیه‌ها

همکاری دبیرخانه کنگره بین المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین با عتبه مقدسه عباسیه در انتشار نخستین ترجمه عربی کامل عبقات الانوار

نشست مشترک مدیر محترم موسسه مطالعات استراتژیک عتبه عباسیه حجت الاسلام والمسلمین سید هاشم میلانی با اعضای دبیرخانه کنگره بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی رحمه الله در بنیاد بین المللی امامت برگزار شد .

اخبار و اطلاعیه‌ها

مسئولین دبیرخانۀ کنگرۀ بین المللی علّامه میرحامد حسین رحمه الله با آیت‌الله سیّد مهدی نبوی دیدار کردند

آیت‌الله نبوی به اهمیت و جایگاه کنگره اشاره کرد و افزود: تاکنون در حق علامه میرحامد حسین جفا شده بود و با برگزاری این کنگره می‌توان گفت حقّ بزرگی که علّامه بر ما دارند، تا حدود زیادی ادا شده است.

پیمایش به بالا