دیدار اعضای کنگره بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامدحسین با رئیس مجتمع آموزش عالی حکمت و مطالعات ادیان جامعةالمصطفی

چکیده: حجت‌الاسلام‌والمسلمین سبحانی اظهار داشت:کتابخانه ناصریه که نقطه عطف تمدنی شیعه در هندوستان به شمار می‌رود، از وضعیت اسفباری برخودار بود که با تلاش و همت همکاران بنیاد بین‌المللی امامت و همکاری دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در هندوستان احیا و آثار این کتابخانه فاخر فهرست نویسی شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سبحانی در دیدار با رئیس مجتمع آموزش عالی حکمت و مطالعات ادیان جامعةالمصطفی ضمن ارائه گزارشی از آخرین دستاوردها و رویکردهای دبیرخانه همایش بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامدحسین، احیای کتابخانه ناصریه هندوستان را از برجسته‌ترین اقدامات این مجموعه توصیف نمود و اظهار داشت: کتابخانه ناصریه که نقطه عطف تمدنی شیعه در هندوستان به شمار می‌رود، از وضعیت اسفباری برخودار بود که با تلاش و همت همکاران بنیاد بین‌المللی امامت و همکاری دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در هندوستان احیا و آثار این کتابخانه فاخر فهرست نویسی شد.

رئیس بنیاد بین‌المللی امامت در ادامه ضمن تأکید بر اهمیت فعال‌سازی ظرفیت حوزه هندوستان به ویژه مدرسه لهکنو، فقدان اسناد و مدارک لازم برای تحلیل مدرسه را از سختی‌های برگزاری کنگره بین‌المللی علامه میرحامدحسین عنوان نمود و اظهار داشت: درمراجعه به اسناد حوزه هندوستان به ویژه مدرسه لهکنو با نسخه‌های تمدنی معارف شیعی مواجه شدیم.

بحث امامت از دیدگاه علامه میرحامدحسین

 

وی برطرف سازی ابهام ها در شناخت مباحث اندیشه علمای لهکنو و بحث امامت از دیدگاه علامه میرحامدحسین را از مهم‌ترین اهداف دبیرخانه همایش کنگره بین‌المللی علامه میرحامدحسین توصیف نمود و اذعان داشت: حمایت از نخبگان شبه‌قاره هند در تدوین و نگاشت پایان‌نامه‌ها‌ و مقلات علمی و خلق آثار ارزشمند از جمله رویکردهای ارزشمند دبیرخانه این همایش برای فعال‌سازی ظرفیت های حوزوی و نخبگانی علمای هندوستان است.

برپایی نمایشگاه‌های تخصصی موضوع محور

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سبحانی در بخش پایانی سخنان خود ضمن اشاره به طرح ها و برنامه‌های علمی این کنگره بین‌المللی، برپایی نمایشگاه‌های تخصصی موضوع محور با همکاری نهادهای حوزوی و ارائه دوره های عبقات شناسی و طرح اندیشه علمای هندوستان با مشارکت طلاب شبه‌قاره را مهم ارزیابی نمود.

قدردانی دکتر زهادت از فعال سازی ظرفیت های علمی و اندیشه‌ای حوزه هندوستان

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین زهادت، رئیس مجتمع آموزش عالی حکمت و مطالعات ادیان در دیدار با اعضای دبیرخانه همایش بین‌المللی علامه میرحامدحسین از تلاش وافر این مجموعه در فعال‌سازی ظرفیت‌های علمی و اندیشه‌ای حوزه هندوستان تقدیر نمود.

وی در ادامه ضمن اشاره به جدیت طلاب شبه‌قاره هند در تحصیل معارف الهی، بر اهمیت فعال‌سازی ظرفیت‌ها، جهت‌دهی به استعدادهای پویای این عزیزان و بهره‌گیری از ظرفیت پژوهشی این عزیزان برای خلق آثار ارزشمند علمی تصریح نمود.

شناسایی پایان نامه های مرتبط با آثار مکتب علامه میر حامدحسین

 

وی در ادامه، تقویت دوره‌های کارگاهی در مجموعه‌های علمی حوزوی را امری ضروری دانست و بر لزوم شناسایی پایان‌نامه‌های مرتبط با موضوع همایش و ارائه حمایت‌ها و جهت‌دهی علمی به نگاشت مقالات جدید تأکید کرد.

اقدامات ارزشمند کنگره علامه میرحامدحسین

حجت‌الاسلام کاظمی، نیز در بخش دیگری از این دیدار ضمن اشاره به احیای کتاب شریف عبقات‌الأنوار و تدوین و ارائه ۷۰ جلد کتاب از آثار خاندان صاحب کتاب عبقات‌الأنوار، احیای کتابخانه ناصریه هندوستان و جمع‌آوری نسخه‌هایی از آثار و منابعی که در این آثار بدان ارجاع شده را از جمله دستاوردهای دبیرخانه این مجموعه توصیف نمود.

بانک جامع اطلاعاتی مدرسه کلامی لهکنو و علمای شبه قاره هند

 

وی تدوین کتاب شناخت‌نامه پژوهشی در رابطه با معرفی و ارائه منابع تاریخی و تکمیل بانک اطلاعاتی دبیرخانه برای خلق پژوهش‌های اسلامی و تاریخی در رابطه با مدرسه کلامی لهکنو و علمای این منطقه را از دیگر اقدامات دبیرخانه کنگره بین‌المللی علامه میرحامدحسین دانست.

برگزاری دوره های تخصصی در زمینه مجموعه آثار مکتب فکری علامه میرحامدحسین

 

حجت‌الاسلام اسفندیاری در بخش پایانی این دیدار ضمن اشاره به پشتیبانی‌های علمی کنگره بین‌المللی علامه میرحامد حسین از پژوهشگران و محققان، گزارشی از نسخه‌های خطی و منابع دست اول این مجموعه برای خلق آثار تحقیقاتی فاخر خبر داد.
وی ارائه دوره‌های آموزشی و برپایی کارگاه‌های تخصصی ویژه طلاب و مبلغین هندی را از جمله رویکردهای کنگره بین‌المللی علامه میرحامد حسین عنوان کرد و ابراز داشت: برپایی دوره‌های مجازی با حضور علما و اندیشمندان هندی و شکل‌دهی به گفتگوهای نخبگانی با هدف فعال‌سازی ظرفیت علمای هندوستان از دیگر مؤلفه‌هایی است که مورد توجه این مجموعه قرار دارد.
وی با بیان این که اندیشه‌های علمی علامه میرحامدحسین، مکتبی تحول ساز در منطقه هندوستان بود، اظهار داشت: دوره آشنایی با عبقات شناسی با حضور طلاب و دانش‌پژوهان شبه‌قاره، از جمله رویکردهای ارزشمند دبیرخانه همایش علامه میرحامدحسین در انگیزه بخشی علمی و جهت دهی به استعداد نخبگان این منطقه است.

 

سفری دیگر به دیار علامه…

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسلایدر

بزرگان، مشتاق مؤلَّفات علامه…

در نامه‌ای برجامانده از محدث نوری(ره) به علامه میرحامد حسین آمده‌است که افراد بسیاری مشتاق تألیفات علامه میرحامد حسین بودند که خود این امر نشان از جایگاه علمی و اشتهار تألیفات ایشان در آن زمان دارد.

اخبار و اطلاعیه‌ها

پیش نشست کنگره بین‌المللی علامه میرحامد حسین در مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام برگزار شد

به گزارش دبیرخانه کنگره بین‌المللی علامه میرحامد حسین لکهنوی رحمه‌الله، در راستای برگزاری پیش نشست‌های کنگره در مراکز علمی حوزوی و دانشگاهی، پیش‌نشست «جایگاه فقاهت و اجتهاد در اندیشه کلامی علامه میرحامدحسین» در مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام برگزار شد.

اسلایدر

سیری در آثار علامه میرحامد حسین(3)

اثر دیگری که از علامه میرحامد حسین به یادگار مانده کتاب گرانقدری به نام «شوارق النصوص في تكذيب فضائل اللصوص» است. این کتاب به زبان عربی و در دوجلد منتشر شده است.

اخبار و اطلاعیه‌ها

همکاری دبیرخانه کنگره بین المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین با عتبه مقدسه عباسیه در انتشار نخستین ترجمه عربی کامل عبقات الانوار

نشست مشترک مدیر محترم موسسه مطالعات استراتژیک عتبه عباسیه حجت الاسلام والمسلمین سید هاشم میلانی با اعضای دبیرخانه کنگره بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی رحمه الله در بنیاد بین المللی امامت برگزار شد .

اخبار و اطلاعیه‌ها

مسئولین دبیرخانۀ کنگرۀ بین المللی علّامه میرحامد حسین رحمه الله با آیت‌الله سیّد مهدی نبوی دیدار کردند

آیت‌الله نبوی به اهمیت و جایگاه کنگره اشاره کرد و افزود: تاکنون در حق علامه میرحامد حسین جفا شده بود و با برگزاری این کنگره می‌توان گفت حقّ بزرگی که علّامه بر ما دارند، تا حدود زیادی ادا شده است.

پیمایش به بالا